AMENAJARE GRADINI SI SPATII VERZI

Amenajarile de spatii verzi sunt cunoscute in istoria omenirii inca din cele mai vechi timpuri si au fost intodeauna o necessitate a omului de a pastra o stransa legatura cu natura chiar si in orasele antice,unde civilizatiile de atunci considerau spatiul verde ceva sacru,incercand pe cat posibil s ail incadreze cat mai bine in construirea marilor orase.

In timp,omenirea a dezvoltat cat mai mult asa numita arta a gradinaritului creand diverse spatii verzi in marile orase pentru a satisfice nevoile oamenilor.

Fie ca este vorba de gradini,parcuri,pereti verticali,acoperisuri verzi sau orice tip de amenajare ce readuce natura in spatiul antropic,toate acestea sunt realizate in urma unui proces complex ce porneste de la stadiul de proiectare care apoi este urmat de procese precum:curatarea terenului,introducerea instalatiilor electrice si de irigare,executia constructiilor,executia aleeilor,plantarea materialului vegetal,adaugare de pamant vegetal,gazonare,etc.

Toate aceste procese de proiectare si executie trebuiesc facute cu o foarte mare precizie pentru a avea la final rezultatul dorit.