FOIOASE

Arbori foiosi     

Arborii foiosi prezinta un impact vizual prin statura lor, atat in domeniul peisager, cat si in cadrul lor natural. Chiar daca frunzele acestora sunt caduce, speciile de arbori foiosi pot decora si in afara perioadei de vegetatie prin prisma diferitelor culori ale scoartei sau prin diferite forme de habitus (ingust-piramidal, ...

Arbori foiosi     

Arborii foiosi prezinta un impact vizual prin statura lor, atat in domeniul peisager, cat si in cadrul lor natural. Chiar daca frunzele acestora sunt caduce, speciile de arbori foiosi pot decora si in afara perioadei de vegetatie prin prisma diferitelor culori ale scoartei sau prin diferite forme de habitus (ingust-piramidal, piramidal, larg piramidal, ovoidal, ovoidal - rotunjit, etalat, pendul, tortuos, multitulpinal). In plina perioada de vegetatie, arborii foiosi decoreaza prin forma si culoarea frunzelor care intregesc coronamentul. Astfel, in bataia vantului se produce un adevarat spectacol de culoare si lumina.         

O parte din aceste specii decoreaza si prin ajutorul florilor, cel mai bun exemplu fiind dat de : speciile de Magnolia, urmat de Albizia julibrissin, Malus floribunda, Prunus cerasifera pissardii etc. Acestea ofera diverse miresme imbietoare in timpul perioadelor de inflorire.

In amenajarile peisagere arborii foiosi sunt folositi solitar, grupuri sau aliniamente dar si sub diverse forme tunse in functie de toleranta speciilor la taiere.

More

FOIOASE  There are 60 products.

per page
Showing 55 - 60 of 60 items
Showing 55 - 60 of 60 items