Rasinoase

Arbori rasinosi

Rasinoasele sau coniferele sunt cunoscute datorita frunzisului lor persistent, a conurilor cu aspect decorativ, dar si datorita raspandirii numeroaselor specii pe toata suprafata globului, 90% dintre acestea se regasesc in emisfera Nordica. Speciile de rasinoase sunt folosite de secole in domeniul peisager, acestea sunt extrem de...

Arbori rasinosi

Rasinoasele sau coniferele sunt cunoscute datorita frunzisului lor persistent, a conurilor cu aspect decorativ, dar si datorita raspandirii numeroaselor specii pe toata suprafata globului, 90% dintre acestea se regasesc in emisfera Nordica. Speciile de rasinoase sunt folosite de secole in domeniul peisager, acestea sunt extrem de apreciate pentru valoarea lor ornamentala. Cea mai veche specie de conifere o reprezinta Gingko biloba sau “arborele pagodelor”, acesta este considerat un arbore sacru in China si Japonia antica. Singurele specii cu frunzis caduc din categoria rasinoaselor sunt speciile de: Larix,Taxodium,Gingko si Pseudolarix.

Aceasta gama larga de specii cuprinde arbori de talie mare care pot depasi dimensiuni mai mari de 40-50 m: bradul,molidul,cedrul,pinul, dar si diverse specii de ienupar ce nu depasesc 1 m.Coniferele nu au doar functie decorativa,materia lemnoasa este folosita in numeroase domenii de activitate precum: domeniul constructiilor, fabricarea elementelor decorative si de mobilier etc. Rasina este si ea, la randul ei, folosita in special la confectionarea instrumentelor muzicale.

More

Rasinoase  There are 13 products.

per page
Showing 1 - 6 of 13 items
Showing 1 - 6 of 13 items