Categorii

Text "categorii"

Categorii  _

Vandute de Garden Art

 • Rasinoase

  Arbori rasinosi

  Rasinoasele sau coniferele sunt cunoscute datorita frunzisului lor persistent, a conurilor cu aspect decorativ, dar si datorita raspandirii numeroaselor specii pe toata suprafata globului, 90% dintre acestea se regasesc in emisfera Nordica. Speciile de rasinoase sunt folosite de secole in domeniul peisager, acestea sunt extrem de apreciate pentru valoarea lor ornamentala. Cea mai veche specie de conifere o reprezinta Gingko biloba sau “arborele pagodelor”, acesta este considerat un arbore sacru in China si Japonia antica. Singurele specii cu frunzis caduc din categoria rasinoaselor sunt speciile de: Larix,Taxodium,Gingko si Pseudolarix.

  Aceasta gama larga de specii cuprinde arbori de talie mare care pot depasi dimensiuni mai mari de 40-50 m: bradul,molidul,cedrul,pinul, dar si diverse specii de ienupar ce nu depasesc 1 m.Coniferele nu au doar functie decorativa,materia lemnoasa este folosita in numeroase domenii de activitate precum: domeniul constructiilor, fabricarea elementelor decorative si de mobilier etc. Rasina este si ea, la randul ei, folosita in special la confectionarea instrumentelor muzicale.

 • FOIOASE

  Arbori foiosi     

  Arborii foiosi prezinta un impact vizual prin statura lor, atat in domeniul peisager, cat si in cadrul lor natural. Chiar daca frunzele acestora sunt caduce, speciile de arbori foiosi pot decora si in afara perioadei de vegetatie prin prisma diferitelor culori ale scoartei sau prin diferite forme de habitus (ingust-piramidal, piramidal, larg piramidal, ovoidal, ovoidal - rotunjit, etalat, pendul, tortuos, multitulpinal). In plina perioada de vegetatie, arborii foiosi decoreaza prin forma si culoarea frunzelor care intregesc coronamentul. Astfel, in bataia vantului se produce un adevarat spectacol de culoare si lumina.         

  O parte din aceste specii decoreaza si prin ajutorul florilor, cel mai bun exemplu fiind dat de : speciile de Magnolia, urmat de Albizia julibrissin, Malus floribunda, Prunus cerasifera pissardii etc. Acestea ofera diverse miresme imbietoare in timpul perioadelor de inflorire.

  In amenajarile peisagere arborii foiosi sunt folositi solitar, grupuri sau aliniamente dar si sub diverse forme tunse in functie de toleranta speciilor la taiere.

 • FLORI PERENE

  Flori perene

  Plante perene sunt plante ce isi pierd partea aeriana toamna dar supravietuiesc cu ajutorul radacinilor pana primavara urmatoare.

  Perenele sunt folosite in amenajarile peisagere pentru a oferi anual un impact vizual pe tot parcursul periodei de vegetatie, incepand primavara devreme si terminand toamna tarziu. Fiecare specie creand un adevarat spectacol in perioada de inflorire. Aceste plante se folosesc de obicei in alternanta calculand cu exactitate perioadele in care acestea infloresc astfel incat sa se poata ajunge la efectul dorit.

 • LIANE

  Liane     

  Lianele sunt specii de plante cataratoare folosite des in amenajarile peisagere pentru mascarea totala sau partiala a diferitelor constructii care dauneaza vizual peisajului (garduri, pergole, balcoane, ziduri de sprijin, pereti, etc.) De asemenea, lianele sunt folosite in amenajarea gradinilor verticale, creand astfel, adevarate ziduri sau tablouri verzi.

  Aceste specii pot decora prin frunzisul persistent, diverse inflorescente, dar si prin frunzisul care toamna capata un colorit extraordinar. Un exemplu in privinta aceasta il constituie speciile de Parthenocissus, pe perioada toamnei frunzele acestora devin rosii caramizii. Lianele mai sunt folosite si la acoperirea partiala sau totala a anumitor obiecte decorative (vaze, coloane etc) dar si a elementelor construite precum foisoare, pergole sau arcade.

 • TRANDAFIRI

  Trandafiri

  Trandafirii sunt arbusti cu o talie variabila ce difera in funtie de varietate si specie. Acestia decoreaza in special prin inflorescente (prezentand gama larga de culori), fiind numiti si regii gradinii si au diverse tipuri de crestere: erecta, taratoare sau urcatoare.

  In arhitectura peisagera acestia sunt folositi sub diverse forme de borduri, rabate, masive (in special speciile de talie mica), ca plante izolate sau in grupuri, palisati pe diverse suporturi, pergole, arcade etc. sau plantati in diverse vaze si jardiniere avand un impact vizual deosebit.

 • GARD VIU

  Gaduri vii

  Gardurile vii sunt cunoscute si sub numele de pereti verzi si sunt adevarate perdele de vegetatie. Ele pot fi realizate dintr-o singura specie pentru a reda un caracter monoton al elementului vegetal dar in acelasi timp se pot realiza si din diverse combinatii de specii ce pot decora nu numai prin frunzis (persistent,semipersistent,caduc)

  Aceste structuri vegetale fac parte din arta topiara de secole si sunt folosite pentru delimitarea spatiilor, protectia acestora, dar si pentru crearea de labirinturi pentru a oferi un adevarat mister amenajarilor.